We-tävling och foderfundering

Igår lastade jag återigen Nalle, för andra gången denna vecka, för att åka på tävling. Denna gång styrde vi kosan mot Lovisedal, Rimbo, för tredje deltävlingen i Mälarcupen. Som vanligt red vi LC:n. Vi hade startnummer 14 vilket inte är det bästa startnumret enligt mig. Hellre starta först! Gick igenom programmet på framtidningen, panik! Hur fan avslutar jag programmet? Svänga in på halva medellinjen eller följa hela medellinjen och rida in på kortsidan? Fan fan fan! Frågade en annan deltagare som lugnade mig, man rider in på halva medellinjen... Puh! Mitt i dressyrprogrammet så började det regna såklart, varför inte liksom... Fick 54,167%, 5% mer än förra gången! Mycket bra!

Sedan var det bara att skritta av, sätta på lindor inför tekniken, in med ponnyn i finkan och få vila lite själv innan nästa delmoment. Tog ut hästen på tok för tidigt och fick rida runt alldeles för länge innan det var min tur. Innan jag skulle in så stod jag och S och tittade på deltagarna som red innan oss. En av dem bytte hand från tekniken till speeden, något som inte är tillåtet. Jag gick sedan till överdomare för att diskutera saken, men det visade sig att domaren inte hade sett nåt. Typiskt. Får hoppas att det inte upprepas. 

Tekniken gick trots allt bra, trots avbrott i parallellslalomet. Även i fållan bröt han av i. Fick 60,53%, vilket trots allt är mycket bra! I speeden gick det också väldigt bra, fick tiden 2,46. Jag vet faktiskt inte vilken placering jag hamnade på, men tor det var typ 10 av 14 eller nåt.

Funderade på vägen hem sen, hur gör jag nu? Jag måste ju försöka att göra nåt drastiskt. Ponnyn måste få mer framåtbjudning. Han måste bli piggare. Jag förstår ju att det ligger på mig att få honom piggare, men fan det är jobbigt att dra runt honom i tre delmoment, det är inte lätt alls! Pratade med S i stallet, hon ska coacha mig på banan vid tillfälle fram tills nästa tävling. Sen åkte jag och köpte nytt foder idag hos min lokala hästsportbutik. Dit brukar jag egentligen åka för att köpa kaninfoder, kalvstart (ja du läste rätt, jag köptes kossafoder till kaninerna). Men som sagt idag var det hästfoder som jag köpte. Hippolyts hesta mix müsli. Får se om det har den effekten som jag vill få ut av det.

12 jun 2016

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)