Kalmartravet

SÅ i söndags morse var det dags. Transporten var packad och mina grejer var instoppade i bilen. Gick upp vid 03,30 och åkte till stallet vis 04,30- Självklart hade Nalle rullat sig, så det var bara in och duscha av honom. Packade det sista och vid 05,30 lastade vi på Nalle och åkte. Vi brukar aldrig åka färjan, dels är det ganska dyrt och sen är det lite krånligt att betala, men nu hade jag betalat i förskott så det var ju bara att åka på. Redan var inga problem, Nalle åt hö och hade det gott. Men med två mil kvar så självklart började batterilampan lysa. Servon slutade att fungera och bilen blev extremet svårstyrd. Men vi kom fram varjefall. Det visade sig att fläktremmen hade gått sönder... Jämmer och eleände... Utan den, ingen bil... Aja.

Vi var varjefall framme och hade några timmar på oss innan vi skulle in, så jag passade på att gå rnt och bekanta mig med området och borsta Nalle. Det regnade mer eller mindre och det såg gansak dystert ut. Men det blev bara bättre och bättre väder!

Så var det dags. Jag gjorde iordning Nalle och tog ut honom i ganska god tid, så han skulle vänja sig lite. Jag visste ju inte riktigt hur han skulle reagera på travhästarna, men det var inget problem.

Vi stoppade bomull i öronen på Nalle utifall att han skulle reagera på allt ljud men det skulle visa sig vara helt onödigt, han reagerade inte alls, så vi tog bort dem sen. Första loppet kom vi iväg lite efter Lord, den andra tinkerhästen som var med. Vi red fram till första kruvan och sen vände vi och red tillbaka. Han var något piggare på tillbakavägen. Sammanlagt red vi 7 lopp, med en ca 20 minuters paus emellan. Han blev bara piggare och piggare. I det sista loppet så körde vi ett race på vägen tillbaka, Nalle hade inte en chans att hinna med Lord, han drog som en avlöning. Jag red på babypelham, men det hade jag verkligen inte behövt, han var supersnäll.

På kvällen tog vi oss med nöd och näppe till hotellet, Scandic. Bredvid låg en bensinmack, så jag gick dit för att hyra en bil, men deras internet låg nere. Så pappa fick ta bilen och skjutsa mig till en annan mack där vi fick hyra en volvo v70, så jag åtminstone kunde åka till Nalle och kolla till honom. På måndagsmorgonen tog bi den trasiga bilen och åkte till närmaste bilverkstad och lämnade inte den där. Jag åkte och kollade till Nalle, han hade det jättebra. Vid 10,30 ringde de från bilfirman, det vara bara att hämta bilen då de var klara med den. Vid 12 var ponnyn lastad och vi var äntligen på väg hem! Nu hade vi ju inte direkt bråttom så vi tod det lugt. Vi valde att ta färjan hem också bara för att spara lite tid. Vi höll på att inte komma med, då det var välfigt mycket bilar som skulle åka med, men vi klämde oss in, till vissas förtret. Vid 19,45 var hästen urlastad vid hagen och han drog som en avlöning till sina kompisar...

Det här var faktiskt riktigt roligt, det skulle jag lätt kunna göra om, även om det var ganska långt att åka till Kalmar, vi åkte sammanlagt 88 mil.

För att kolla på hur det såg ut när vi red kolla in filmen.

28 jun 2017

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)