WEekend i Enköping

Kände att jag ville göra nåt med Nalle nu när jag har semester, rida för tränare, träna WE, vad som helst. Sagt och gjort, bokade in mig på en we-kurs över två dagar i Enköping. Bokade även boende för både mig och Nalle.

Gick upp halv fem, åkte till stallet halv sex och åkte med hästen halv sju. Det tog dryga 1 timme och 45 minuter att åka. Jag var ganska nervös att åka själv, jag har ju för det mesta, ok då nästan alltid, mina föräldrar med mig annars. Är ju lite orolig för det här med att backa. Men det var bara att svänga runt. Hur som helst, kursen hölls på en otroligt fin gård strax utanför Enköping, bara 1½ år gammalt. Det mesta framför hudet och stallet var asfalterat. Nalle fick stå i en lite daghage, men han var nöjd då han fick hö att äta. Som vanligt så tog han det hela med ro. 

Först fick vi fika lite och presentera oss. Gården vi var på var så himla fin! De hade ett stort kök, pool och champagne-rum med väggar av glas... Helt underbart! När vi var klara så började seniorerna bygga bana medans juniorerna fixade sina hästar. Vi hann tittar lite grann innan det var dags för oss seniorer att fixa våra hästar.

Vi började att träna på enkelslalom, muggen, fållan och två tunnor. Gick jättebra! Fick frågan av tränaren Anna, vad jag tyckte gick bäst och vad jag ville ta med mig från detta pass. Tror jag svarade enkelslalomet, för det gick riktigt bra! Sen var det dags att äta lumch. Och vilken lunch sen! Det var inte bara nåt ihopslafsat utan en väl genomtänkt lunch med en supergos sallad! Värdarna M & N hade verkligen gjort ett superjobb! 

Pass två körde vi parallelslalom, tjuren, klockan och bron. Jag måste verkligen tänka på att inte svänga för tidigt i paralellslalomet, och att inte göra för mycket tygeltag utan svänga försikigt! Klockan va ringet problem, dock måste jag tänka på när vi backar att det blir rakt.

Jag fick hjälpa en häst över bron, som moraliskt stöd, det gick jättebra! Sen fick vi visa hur vi kör tjuren, i det här fallet var det bara en ring på en pinne men man ska ju ändå ta lansen och sedan ta ringen och lämna ringen. Då Nalle är ganska van med just detta hinder fick vi här stå tillbaka lite men det gär inget! 

Efter passet lastade jag in Nalle och jag åkte till Nynäs gård där jag fått låna en box. Rena rama lyxen för Nalle, han är ju inte van att stå inne, speciellt inte på halm. Dessutom så hjälpte stallpersonalen till med att både kvällsfodra och morgonfodra. Sen åkte jag till campingen där jag skulle bo, hade hurt en stuga där. Inte världens roligaste ställe kanske men men. Åkte tillbaka till gården där vi åt kvällsmat... O herrejösses säger jag bara, så gott det var! Grillat lamm, kycklig och oxfile, sallad, sparris, risotto... MMMM asagott ju! 

På söndagen var jag uppe tidigt, packade ihop mina saker, åkte och hämtade hästen och åkte tillbaka till gården, där jag åt frukost först innan det var dags att göra iordning Nalle. Nu var det dags att rida bana som om det var tävling! Gick superbra! Nalle var verkligen superduktig! Sen fick vi lunch, thaimat, jättegott det med.

Jag tar med mig massor från helgen, bland annat känslan när jag red från bordet och bara behövde trycka en gång för att få fram Nalle i trav.

Det jag ska tänka på är att släppa fram handen när jag vill att han ska trava på, samt att jag inte ska skänkla så mycket, utan en gång ska räcka. Jag ska driva mer med sätet. Jag ska oxå tänka på att sitta lite med ner som en hösäck om jag vill att han ska stå stilla, fast ändå ha min hållning.

 

Summa sumarum så är jag helnöjd med helgen, inte bara med ridningen utan med allt runtomkring. Värdarna var så himla trevliga, maten var god och de andra deltagarna var jättetrevliga. Är väldigt nöjd med att ha kört själv oxå.

 

2 aug 2017

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)