Om oss

 

Nalle

Nalle, eller Conall som han egentligen heter, är en 18-årig Tinker-valack. Han importerades från Irland som ettåring. Han är jättesnäll, har glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe.

Nalle är som sagt 18 år, född 1996. Han är av okänd härkomst. Han är så gott som helsvart, förutom vita bakkotor samt lite vitt i huvudet.

Nalle går gärna i sin egen takt, han gillar att ta det lugnt. Han älskar att gå runt i skogen, han är som tjuren Ferdinand, men istället för att lukta på blommor så gillar han att lukta på träden. Han hittar gärna sina egna stigar, men har inte alltid koll på att han har en ryttare på ryggen, man få ofta ont i knäna eller ett träd rakt i ansiktet! Men han har öronen rakt fram och luktar på träden och lyssnar. Ofta upptäcker han saker före mig, tex människor eller djur.

Han gillar att hoppa, även om det inte blir så höga hinder. Nalle går ofta runt en bana utan att peta ner ett hinder eller att vägra, även om det händer. Men han gillar verkligen att hoppa! Vi tävlar lite, fast bara på klubbnivå. Det nlir mest i hoppning, även om vi har debuterat i dressyren oxå. För det mesta är han pigg och glad när vi tävlar, ibland så märker man direkt att han inte är på humör. Men det är väl så med hästar, de har bra dagar och dåliga dagar. Det har ju även vi människor.

Om mig:

Jag är 36 år och bor utanför Stockholm. Jag återupptog ridandet för ca 4 år sedan efter ca 10 års uppehåll. När jag var yngre hade jag en ponny, Billy, som min syster från början hade och red in och även körde in. Sedan tog jag över honom och jag hade stor glädje av honom. Tyvärr var jag tvungen att ta bort honom 1997. Sedan blev jag medryttare på 2 islandshästar och lite senare medryttare på ett halvblod. Ungefär runt millenieskiftet så slutade jag med ridandet då jag hade ökat kraftigt i vikt samt att intresset hade svalnat.

Men så för 4 år sedan gjorde jag en gastric by pass och har hittills gått ner ca 56 kg. Så under hösten 2010 återupptog jag alltså ridandet. Först blev jag medryttare på ett Irish cob-sto, för att sedan under våren 2011 köpa mig en egen häst, ett nordsvenskt sto. Men henne lämnade jag tyvärr tillbaka, då vi inte passade med varandra. Men så hittade jag min nuvarande häst, Nalle.

 

Min filosofi när det gäller djur.

Häst

Jag vill att min häst litar på mig. Och jag ska kunna lite på min häst. Annarsr kan det bli farligt. När jag köpte Nalle så red jag ut helt ensam i början. Inte det bästa säkerhetsmässigt. Men jag ville veta hur Nalle är som "person" och hur han reagerar i olika situationer. Om jag ber min häst att göra något så vill jag att han ska ha förtroende för mig och det är då lättare att jag vet hur han reagerar. Skulle han bli rädd så vill jag att han ska ty sig till mig och jag ska kunna göra likadant. Jag måste vra helt ärligt med vad jag känner när jag är med min häst så han vet vad det är som gäller. Blir han rädd när vi är ute och rider så måste hästen veta att "säger matte att jag ska gå förbi ävn om jag är skiträdd så då gör vi det".

Katter

Katterna måste veta att jag är deras ledare och att jag älskar dem. Jag måste se de olika personligheterna i katterna och kunna anpassa mig efter dem. Nu har jag två hanar och en hona. Hanarna har inga problem att ha mig som ledare medans honan är självutnämnd ledare i familjen och där är det bara för mig att finna mig i det. Hon är den som ser efter mig och ser till att jag har det bra.

Kaniner

De ska ha ett så bra iv som möjligt där deras behov tillgodogörs. De ska ha lite att göra i burarna och helst av allt bo i en stor bur ute där de kan skutta runt och ha det bra. De ska ha fri tillgång till vatten och hö samt under sommare färskt gräs och pinnar som de kan gnaga på. De måste oxå lita på mig. Även här måste man se de olika individerna.

Det som dessutom är jätteviktigt för mig är att ha god kontakt och goda relationer med tidigare ägare till mina djur. De är alltid välkomna att hälsa på. Jag har absolut inget att dölja med hur jag sköter mina djur och vill verkligen djurets bästa...

 

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)