Reflexer

Vad är det med ryttare och reflexer? Merparten som jag råkar på är dåligt utrustade med reflexer. Är man inte rädd om sig själv och sin häst? I det stallet där jag står har vi många grusvägar att rida på och vi behöver inte rida över stora vägen för attt kunna ta oss en ridtur. Men även om det är grusvägar så finns ju risken att det kommer bilar. Många har sagt att "ja men det kommer inga bilar på grusvägarna så jag behöver inga reflexer, men det är klart jag är rädd om min häst". Vad är det för argument? Jag har ofta reflexer på mig även mitt på dagen, speciellt om det är molningt, regnigt eller likanade, då det är skunt ute. Jag har själv sett ryttare utan reflexer på dessa tidpunkter och hästen och ryttaren är svåra att se även om det är mitt på dagen. Man flyter liksom in i omgvningen.

Jag har fått många positiva kommentarer när jag har reflexer på mig mitt på dagen, "oj vad bra du syntes på långt håll" får jag höra ofta. Som både bilist och ryttare så vet jag ju hur jag själv vill ha det. Och hur man syns. Jag hoppas verkligen att fler gör som jag, mer reflexer!

MEn vem vet, det kanske är för jobbigt att sätta på reflexerna, det tar ju ändå 5 minuter att fixa dem... Å sen måste man ju ta av dem oxå och kanske göra rent dem. Men det kanske har en  bra försäkring som inte har nån självrisk? De kanske vill att ens häst ska göra illa sig? Jag säger bara MER REFLEXER ÅT RYTTARNA OCH HÄSTEN!

12 aug 2013

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)