Vårens tävlingar och kiropraktorbesök

Har varit ute på en hel del tävlingar nu under våren, dressyr, hopp och WE. Det är alltid lika kul att åka och tävla, men tyvärr har jag lite tävlingsnerver. Visserligen är det bra att vara nervös, men jag är en person vill vill ha full kontroll och det går ju kasnke inte alltid. På sidan Youtube hittar du alla filmer på de tävlingar jag varit på.

I söndags åkte jag med hästen till Uppsala PK för en we-tävling. Förutsättningarna hade ju kunnat vara något bättre. Regn dagen innan gjorde parkeringen till en mindre insjö, samma sak gällde teknik-banan. Det var nästan så att simborgarmärket delades ut samtidigt. Jag kände snart att det var nåt som inte stämde med Nalle men kunde bara inte ta på det. Men tapper som Nalle är så kämpar han på.

Hela våren har jag väntat på att kiropraktorn kan ta sig an NAlle, så i onsdags var det dags. Han hade lite ont o vänster bog samt i höger rumpa. Han blev masserad och fick lser. Duktig som Nalle är så stod han helt stilla, rörde bara lite öronen när han hade ont! Tinkern är ju en typ av hästras som kämpar på trots smrta och säger till  väldigt sent om de har ont. Så i torsdags var det dags för ett hovslagarbesök. Hon hittade då en utläkt hovböld på vänster bak. Höger baksko var mycket mer sliten än den på vänster. Detta kan ju vara förklaringen till det onda (mer eller mindre varjefall) samt sitningarna på skona.

Idag skulle vi åkt på en lokal dressyrtävling, men kände det att det är bättre att Nalle får vila från den och ta det lugnt tills nästa tävling som är i nästa vecka! Har dåligt samvete över detta men vet att det var rätt beslut.

6 jun 2015

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)