Problemlösning

Där jag har Nalle uppstallad, eller ja på lösdrift, så finns det nästan oändligt mycket ridvägar. Korta, långa, skogsvägar, grusvägar, gamla sandtag, ja listan kan bli lång. Vi kan ta oss långt iväg från stallet, eller hålla oss nära. Vi kan rida över vägen eller hålla oss från den. Så när jag väl rider över vägen är det inte på pin tji, jag kan egentligen rida på andra vägar, men ibland vill man ta sig nån annan stans helt enkelt. 

Jag vet ju exakt hur Nalle reagerar när det kommer bilar, jag känner honom utan och innan. Han är ju lugnet själv och jag litar på honom till 150%. Sen får man ju inte glömma att han faktiskt är ett flyktdjur, så han kan ju faktiskt blir rädd. Så igår tog jag mig en tur, red längs stora vägen en bit, visserligen nere på åkern som går längs vägen, bonden har okejat det. Stannar på busshållplatsen då det kommer lite bilar. Står med lite halvlånga tyglar och klappar Nalle. Inga problem. Går över och in på nästa väg, en smal slingrig väg där det bara åker folk till och från sina hus. Det kommer några bilar. Trots att Nalle är snäll så väljer jag ändå att gå ner i diket då vägen Är ganska smal men sen också till hänsyn av föraren. Jag vet ju att min häst är säker, men det vet ju inte han eller hon! En av förarna, som kom körandes bakifrån, saktade faktiskt ner ordentligt och kröp förbi, kollade hela tiden på mig och sökte ögonkontakt, underbart! 

Sen kom nästa problem, en helikopter. Jag har ingen aning hur Nalle agerar för lågt gående helikoptrar, men det var inge problem. Men sökte ändå efter en flyktväg, utifall att helikoptern bestämmer sig för att landa. Men han lyfte som sagt knappt ett öra.

Det är så jäkla skönt att ha en Nalle, man kan göra nästan vad som helst med honom. Han klarar de flesta situationer med bravur. Det är klart att han har en egen vilja, som kan vara väldigt stark, men oftast är det väldigt lätt att ta ner honom på jorden och övertyga honom att matte bestämmer. Sen måste ju jag oxå lyssna på honom, om han stökar för mycket, då är det nog faktiskt så att det är nåt han är rädd för eller inte vill passera, ja men då måste jag kanske lyssna på honom oxå.

Men som sagt, jag har för det mesta alltid en backup-plan när jag är ute och rider, utifall att nåt händer. 

15 jul 2016

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)