Lösdrift eller stall

Jag tror de flesta som har häst väljer att stå i stall med sin häst. Lösdrift kanske verkar jobbigt, man har ingen egen box att ställa in hästen i efter ridturen, blir hästen svettig så måste den bli torr igen etc.

Ärligt så trodde jag till bara för några år sedan att lösdrift, det var bara för unghästar. Men ack så fel jag hade! Min häst har jag på lösdrift och helt ärligt så skulle jag inte vilja ha det på nåt annat sätt. Han mår verkligen jättebra av det. Frisk luft är det bästa! Sen är det ju klart, han kanske inte är lika pigg alla gånger som andra hästar är som står i stall, men jag tror att Nalle skunlle bli knasig av att stå inne! Det märker man i stallet, om han får stå inne på gången eller i den spilta som vi på lösdrigen har tillgång till.

Sen fattar jag oxå att vissa hästar inte klarar av att gå på lösdrift, men annars så funkar nog för de flesta. Det som är viktigt dock att tänka på är att de har tillgång till vatten samt grovfoder, antingen på bal eller att man utfodrar dem regelbundet. I det stallet Nalle står i så är kvinnan som driver stallet just noga med detta, regelbundenheten i fodringen av grovfodret. Hästarna lär sig ganska snabbt "klockan", de vet när det är tid för mat.

Jo, visst kan det sen vara knepigt om man har en svettig häst efter ridningen, men det brukar inte vara några större problem. Man får liksom lära sig att lösa det hela. Klippning av häst brukar vara en grej. Nu kanske ni tänker sen, "men jag har en tävlingshäst, jag kan inte ha min häst på lösdrift". Johodå säger jag! Jag tävlar med Nalle och det fungerar alldeles utmärkt! Med planering så fnkar allt. Men det gäller att man är ute i god tid och att man har människor runt omkring en som kan hjälpa till, så att allt löper smärtfritt.

13 aug 2013

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)