Kurs på Ellesta gård

Helgen 15-16 augusti åkte jag och Nalle ner till vår tränare Anna på Ellesta gård utanför Nyköping för en kurs i WE. Jag och Nale har varit på kurs tidigare, men aldrig över natten förut så det var lite pirrigt! Jag har ju aldrig haft Nalle på box över natten förut så jag visste inte hur det skulle gå. Det var såklart mycket att packa å mycket att tänka på. Hur mycket ensligage skulle jag ha med mig? Hur mycket havre? All annan utrustning? Hade jag glömt något? Jag var i stallet redan vid 5-tiden på morgonen... Lastae vid 5,45 och kom iväg vid 6. Resan ner gick jättebra och vi kom precis i tid. Det komiska var att precis när jag svängde av så svängde de två andra bilarna som också skulle ner till Anna av precis efter oss... Snacka om schysst timing!

Vi lastade av, pratade ihop oss och sen var det dags för första passet! Vi gjorde kanske bara 4 hinder första passet, men det är ju bra att inte göra för många. Andra passet gjorde v resten av hindren. Vi tränade bla på klockan, där vi tränade på att backa rakt och att ställa lite åt väster, då Nalle gärna backar lite snett vänster för att kunna vända höger direkt efter hindret. Mn vi måste träna på att svänga vänster efter hindret så att Nalle inte har så bråttom. Vi tränade också på grinden, där faktiskt Nalle vissade att han väldigt lätt för att lära sig, bara vi tar det lugnt och försiktigt och rider nogrannt.

På lördagkvällen åt vi middag och pratade långt in på kvällen. Jag hade gått upp först av alla och gick å la mig sist av alla, säger inte det ganska mycket om mig?

Natten gick jättebra för Nalle! Han hade en kompis bredvid sig, ett sto, det var nog polare till sist. Det ridpasset vi hade på söndagen var oxå väldigt givande, vi red en bana. Först red vi banan utan att Anna sa nåt, hon sa sin kritik efteråt. Vi fick berätta vad vi tyckte var bra och dåligt. Sedan red vi banan igen och tänkte på det vi hade kommit fram till i första ritten.

 

Sen var det dags för lunch och sen åkte vi hem. När jag kom till stallet orkade jag faktiskt inte lasta urvid stallet utan jag lastade ut vid hagen, för det är en bit att gå... Det var så kul, för på kursen fanns den IC-sto som Nalle kollade in. Han trodde säkrt det var Spirit. När jag tog in Nalle i hagen kom Spirit gnäggandes oc Nalle gnäggade tillbaka och sen drog hästarna en galopprunda i hagen. Nalle lev jätteglad att komma hem igen! Hade mobilen inte pajjat precis innan så hade spelat in en video...

Det blev helt enkelt en väldigt lyckad helg!

27 aug 2015

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)