Hopptävling 1 september

Igår var det hopptävling, den första för säsongen. Då jag inte har kört så mycket transport i mina dar tänkte jag att jag skulle börja nu, nångång måste man ju. Så jag började dagen med att åka och hämta transporten. Sen visade det sig att den jag skulle ha inte fanns inne, den som hade haft den innan mig hade inte lämnat tillbaka den... Paniken steg! Men det gick bra, jag fick en annan transport istället. Så jag åkte till stallet, fixade och grejjade med Nalle så åkte vi! Det gick ju jättebra.

På tävlingen hoppade vi utom tävlan, då vi hoppade lite konstiga höjder, 60 cm och 70 cm. Egentligen ska vi ju hoppa högre, men vi hoppar ju inte högre än 70 cm så... På klubbtävlingar brukar det inte vara nåt problem att hoppa lägre, det brukar gå bra.

I 60 cm fick vi tyvärr ett pet ner på hinder 5, men det var helt och hållet ett piloterror. Hindret kom efter en böj och i böjen var det lite halt så jag tappade balansen lite och hann inte fånga upp Nalle så han kom lite när hindret innan upphoppet, därav en ridning.

I 70 cm så blev vi felfria. Duktiga Nalle! Han var som vanligt lite trög på framridningen, lite piggare på framhoppningen och lite lite piggare på banan. Men ofta brukar han vara piggare på banan, men jag kan tänka mig att väder och vind plus att han inte är helt igång efter semestern än. Eller han är ju igång, men det tar nog ett tag innan han blir helt igång. Sen är hästarna väldigt hungriga just nu, så det spelar nog in oxå. MEn jag har blivit noga med att ge Nalle betfor och havre innan vi åker och helst lite hö oxå.

2 sep 2013

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)