Distansritt

I söndags puttade jag in Nalle i finkan och drog iväg till Lovisedal, Rimbo och Roslagens rid och körklubbs distansritt, Lovosedalsritten. Vi testade på "prova på"-klassen som hade en sträckning på två mil. Vi tog det väldigt lugnt, så kom in i mål på 2,46,58 och maxtiden var satt till 3 timmar så det var på håret att vi klarade det. Men det gjorde inget om vi inte har klarat det, för jag ville bara testa på hur det var att rida distans. Nalle var ganska trött, han ville nog helst skritta hela tiden, men vi travade en hel del. Nalle gillade väldigt mycket att titta på utsikten, behöver jag säga mer?  

Den roligaste kommentaren vi fick var, att Nalle var en väldigt fin shirehäst... Öhhh inte visste jag att det var det jag hade, men alltid lär man sig nåt.

vi red som sagt ett varv. De som red 4 mil red två varv. På utvägen passerade man en trafikerad väg med vakter, som man sen passerade på vägen tillbaka. De två som jag red med från start hade lite snabbare hästar så de drog på lite. När jag och Nalle sen kom till vakterna igen så sa de att de hade varit lite oroliga för mig, de trodde nåt hade hänt. Men de två som jag hade ridit med hade ridit förbi en stund tidigare och sagt att jag var på ingång. Annars hade de skickat ut nå på det varvet för att kolla var jag var nånstans. Jag mötte en del ekipage som var på väg till varv två. För att rida sista biten red man in på Lovisedal igen, för att rida in under motorvägen och en extra snurr. När jag sen var på väg tillbaka mot mål, träffade jag på samma ekipage igen, som jag träffade på ungefär vid vakterna. När jag väl kom i mål så sa de att om jag hade blivit varvad så hade de seriöst undrat om nåt hade hänt och skickat ut nån för att kolla mig. Fan vilken bra koll de har på en!

27 apr 2016

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)