Distans igen

Igår gick jag upp okristligt tidigt, redan vid 3 på morgonen för att ta mig till stallet till 4... Kl 5 var ponnyn instoppad i vagnen och vi åkte till Roslagens rid och körklubb, för en prova på-tur i distans, på 20 km, dvs 2 mil. Vid veterinärbesiktningen som man måste gå igenom innan tävlingen så uppmättes Nalles puls till 44, mycket bra. Veterinären berömde Nalle som stod blick stilla under tiden som veterinären undersökte honom. Sen var det dags att springa. Jahapp. De tyckte Nalle sprang alldeles för sakta, så det var bara att springa igen. Mina föräldrar trodde att det var nåt fel på honom, men det var det ju inte.

Nalle klarade besiktningen, så det var bara att invänta starten vid 9,30. Vi red iväg med 3 andra personer. Nalle var väldigt pigg och glad, vi kunde trava länge utan att behöva vila. Jätteskönt faktiskt. Sista svängen var samma som i våras, på vägen stod några vakter och höll koll. Jag höll på att rida fel, men som tur var så pekade killen i bilen på rätt väg. Vid den sista kontrollen, 2 km innan mål, så tyckte de art det var bra att vi kom, då de precis hade kollat med kontrollen innan om vi hade passerat. De var lite oroliga om nåt hade hänt oss. Men då känner de inte Nalle. 

Vi kom in på tiden 2,38,24. Det blev 8 minuter fortare än i våras, jättebra! Han klarade även avslutande besiktningen, med pulsen 56. Han var helt slut stackarn, och svettig, men blev avspolad när vi kom hem. Veterinären hörde väldigt lite magrörelse vid besiktningen, men han har ätit bra och druckit bra, plus att han hade magsjuk idag, så det var ju bra.

Vi hamnade på plats 7 av 8, då en ryttare blev diskad pga hälta på hästen. Så, testar vi distans igen? Kanske, kanske inte. Det återstår att se!

22 aug 2016

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)